Mainos
Mainos

Runsas hirvenmetsästys vähentänyt hirvivahinkoja

Viime vuosien runsas hirvenmetsästys on vähentänyt metsien hirvivahinkoja. Suomen metsäkeskuksen mukaan maanomistajien tekemät ilmoitukset hirvien aiheuttamista vahingoista ovat vähentyneet.

Vuonna 2011 tehtyjen vahinkoarvioiden perusteella maanomistajille maksettu 1,9 miljoonan korvaussumma oli miljoona euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Hirvivahinkojen määrä vaihtelee kuitenkin alueittain. Muun muassa Pohjois-Karjalassa hirvet aiheuttivat viime vuonna runsaasti enemmän vahinkoa kuin vuotta aiemmin. Pohjois-Karjalan maanomistajille maksettiin viidennes koko Suomen hirvivahinkokorvauksista, yhteensä 415 000 euroa.

Metsäkeskus toivookin, että pyyntilupia myönnettäisiin tänä vuonna erityisesti näille alueille, joilla on paljon hirvien talvilaitumia ja runsas hirvikanta.

Suomen riistakeskus myöntää tänä syksynä 36 800 pyyntilupaa. Se on kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna. Riistakeskuksen arvion mukaan Suomen hirvikanta on nyt suosituksen mukainen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot