Mainos
Mainos

Runsas hirvenmetsästys vähentänyt hirvivahinkoja

Viime vuosien runsas hirvenmetsästys on vähentänyt metsien hirvivahinkoja. Suomen metsäkeskuksen mukaan maanomistajien tekemät ilmoitukset hirvien aiheuttamista vahingoista ovat vähentyneet.

Vuonna 2011 tehtyjen vahinkoarvioiden perusteella maanomistajille maksettu 1,9 miljoonan korvaussumma oli miljoona euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Hirvivahinkojen määrä vaihtelee kuitenkin alueittain. Muun muassa Pohjois-Karjalassa hirvet aiheuttivat viime vuonna runsaasti enemmän vahinkoa kuin vuotta aiemmin. Pohjois-Karjalan maanomistajille maksettiin viidennes koko Suomen hirvivahinkokorvauksista, yhteensä 415 000 euroa.

Metsäkeskus toivookin, että pyyntilupia myönnettäisiin tänä vuonna erityisesti näille alueille, joilla on paljon hirvien talvilaitumia ja runsas hirvikanta.

Suomen riistakeskus myöntää tänä syksynä 36 800 pyyntilupaa. Se on kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna. Riistakeskuksen arvion mukaan Suomen hirvikanta on nyt suosituksen mukainen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme