Mainos
Mainos

Ruoan hinta nousee Suomessa joka tapauksessa

Ruoan todelliset korotuspaineet ovat yli 10 prosenttia. Näin sanoo Päivittäistavarakauppayhdistys, joka vastustaa hallituksen kaavailuja ruoan arvonlisäveron korottamisesta.

Yhdistyksen toimitusjohtaja Osmo Laine huomauttaa, että ruoan hintaan kohdistuu nyt muitakin korotuspaineita.

– Siellä on kustannuspaineita myös elintarviketeollisuudessa ja kaupan puolella. Jos myös arvonlisäveroa nostetaan, ruoan hinta uhkaa nousta yli 10 prosenttia, Laine sanoo.

Hallitus saattaa nostaa ruoan arvonlisäveron 17 prosenttiin. Nyt vero on Suomessa 13 prosenttia. Kuluttajatutkimuskeskuksen mukaan alv-korotus nostaisi elintarvikkeiden kuluttajahintoja 3,5 prosenttia.

Käytännössä ruoka kallistuu siis Laineen mukaan riippumatta siitä, nostetaanko veroa vai ei.

- Ruoan hinta tulee nousemaan joka tapauksessa. Kannattaako nyt enää nostaa alvia? Laine kysyy.

Laineen mukaan ruoan arvonlisäveron nostaminen lisäisi halpojen elintarvikkeiden kysyntää sekä elintarvikkeiden tuontia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot