Mainos
Mainos

Ruohonen-Lerner: Raaka väkivalta on nyt yhdistetty Suomen sisäpolitiikkaan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner on hämmästynyt Norjan joukkosurman jälkeisestä keskustelusta Suomessa.

Hänen mielestään raaka väkivallanteko on epäasiallisesti yhdistetty suomalaiseen sisäpolitiikkaan, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

– Toivon malttia näihin keskusteluihin, ja että kunnioitettaisiin sitä suruaikaa, mikä Norjassa tällä hetkellä on, Ruohonen-Lerner sanoo.

– Asiaa ei pitäisi Suomessa riepotella, koska se satuttaa ihmisiä.

Ruohonen-Lerner kummastelee SDP:n Mikael Jungnerin vaatimusta, jonka mukaan Jussi Halla-ahon pitäisi väistyä hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta sopimattomien puheiden levittämisen takia.

– Jos Jungner tai kuka vaan antaa tälläisiä väitteitä, hänellä pitää olla perusteltuja näyttöjä niiden tueksi, Ruohonen-Lerner toteaa.

– Myös Jungner on ollut valitsemassa Halla-ahoa demokraattisessa vaalissa hallintovaliokuntaan. Ja hallintovaliokunnassa myös neljä SDP:n edustajaa valitsi Halla-ahon yksimielisesti valiokunnan puheenjohtajaksi.

"Perussuomalaisiin kohdistuu asiatonta keskustelua"

Pirkko Ruohonen-Lerner kokee, että perussuomalaisiin on kohdistettu paljon epäasiallista keskustelua, myös häneen itseensä. Hän toivoo, että asioista keskusteltaisiin maltillisesti ilman leimaamista. Jokaisella tulisi olla oikeus mielipiteeseensä.

Ruohonen-Lerner ei osaa kommentoida Hommaforumilla käytävää keskustelua, mutta uskoo jokaisen perussuomalaisen kansanedustajan tuntevan oman puolueensa maahanmuuttopolitiikan linjan.

– Harjoitamme maahanmuuttokriittistä politiikka pääasiassa siksi, että edellinen hallitus epäonnistui sekä maahanmuuttopolitiikassa että kotouttamisessa.

Ruohonen-Lerner sanoo, että puolueessa ei ole tehty mitään gallupia siitä, kuka kuuluu niin sanottuun maahanmuuttokriittiseen siipeen. Hänen mukaansa jotkut ovat kiinnostuneet esimerkiksi työelämä- tai koulutuspolitiikasta.

– Mitään tutkimusta aiheesta ei ole tehty, mutta kyllähän valiokuntavalinnat kertovat kiinnostuksen kohteista.

Ruohonen-Lerner pitää väitettä hajanaisesta ryhmästä vääränä, ja uskoo, että jokainen kansanedustaja oppii työtä tekemällä eduskuntatalon pelisäännöt.

Lue taustat:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme