Mainos
Mainos

Ruoka-apua sotaveteraaneille

Ylöjärven ja Pirkkalan lisäksi myös Kannuksen kaupunki on ryhtynyt tarjoamaan sotaveteraaneille yhden ilmaisen lämpimän aterian päivässä. Ruokailun tarkoituksena on tukea sotaveteraanien kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Kannuksessa ruokailu on laajamittainen, sillä se ulottuu myös sotaveteraanien puolisoihin ja leskiin. 80-vuotias Elsa Mäkelä oli vain viisitoistavuotias tyttönen, kun hän auttoi haavoittuneita Suojärvellä jatkosodan aikana. Talvisodan hän vietti venäläisten siviilivankina Laatokan Karjalassa ja vioitti sillä reissulla selkänsä. Nyt hän kävelee päivittäin nauttimaan ilmaisen lounaan Kannuksen Kotirannan palvelukotiin.

- Miten ihanaa, että saa lämmintä ruokaa suoraan tuosta. Kyllä minä mielelläni seikkailen ruoanlaiton kanssa, mutta kyllä minusta on mukavaa tulla valmiiseen pöytään, aivan ihanaa, Elsa Mäkelä kertoo tyytyväisenä.

Kannuksen päätös ilmaisesta ruuasta sotaveteraaneille on poikkeuksellinen, sillä se ulottuu myös veteraanien puolisoihin ja leskiin. Niinpä Elsa Mäkelän ruokaseuraksi saapuu päivittäin myös oma puoliso.

- Ruoka on erinomaista, on monipuolista ja täällä tapaa ystäviä tuttavia, vaimonkin kanssa saa tässä jutella kahden kesken ja näin, oikein mukavasti, Heimo Mäkelä pohtii

Kunnat miettivät nyt ahkerasti, miten tukea ja auttaa sotiemme viimeisiä veteraaneja. Helsinki, Vantaa, Espoo ja Oulu tarjoavat ilmaista julkista liikennettä, Tuusula siivousapua, Pirkkala, Ylöjärvi ja Kannus lounaan. Ilmaiset parkkipaikat, lääkärit ja kuntoutus ovat hyviä tarjouksia, mutta jokapäiväinen ruoka tuntuu ykkösasialta.

Kannuksen veteraaniruokailun taustalla on paitsi kaunis ajatus auttamisesta, myös pyrkimys saada ikäihmiset viihtymään mahdollisimman pitkään kotonaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme