Mainos
Mainos

Ruoka-apua Suomesta Koreaan

Ensimmäisen Suomesta Pohjois-Koreaan lähtevän ruoka-apuerän lastaus aloitettiin Vainikkalan raja-asemalla lauantaina. Avustusjunan on määrä lähteä maanantaina matkaan Siperian halki ja olla perillä marraskuun puolivälissä.
Ruoka-apua on lähdössä kaikkiaan 11 tavaravaunun verran, rahassa arvioiden noin yhdeksän miljoonan markan arvosta. Noin 150 tonnin avustuserä sisältää mm. kuivattuja banaaneja ja makaronia. Ruokatarvikkeet on koottu lahjoituksista, ja myös runsaan 350000 markan kuljetuskustannukset katetaan yrityksiltä saaduilla lahjoitusvaroilla.

Avustuksen on koonnut kristillinen Ristiretki-Via Dolorosa -järjestö. Järjestön puheenjohtaja Lauri Jakkila on lähdössä marraskuun lopulla Pohjois-Koreaan luovuttamaan avustuslastia. Pohjois-Koreaan on lähdössä myös kolme kansanedustajaa: Suomi-Korea -ystävyysseuran puheenjohtajana toimiva Pekka Leppänen (vas.), Toimi Kankaanniemi (krist.) ja Pauli Saapunki (kesk.).
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme