Mainos
Mainos

Ruokahävikki kuriin kampanjoimalla

Kotitaloudet heittävät vuodessa ruokaa roskiin vuosittain yli 20 kiloa asukasta kohden. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ruokaa rippeistä -kampanjan on tarkoitus saada lapsiperheet pohtimaan, miten ruokahävikkiä voitaisiin vähentää.

Keväällä alkavan kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti perheet, joissa on alle 9-vuotiaita lapsia. Kampanjan aikana on jaossa ruoan rippeitä hyödyntäviä reseptejä neuvoloissa, kirjastoissa ja muissa lapsiperheiden suosimissa paikoissa.

HSY järjestää myös neuvontatilaisuuksia leikkipuistoissa ja seurakuntien sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahviloissa ja -kerhoissa. Kampanja löytyy myös Facebookista. Fiksu vähentää jätettä -sivulla jaetaan vinkkejä ruoanrippeiden hyödyntämiseen ja jätteen määrän vähentämiseen.

Vuosittainen ruokahävikki on myös rahallisesti merkittävä. Nelihenkinen perhe voisi käydä vuoden aikana kahdeksan kertaa elokuvissa jättämällä ostamatta roskiin päätyvät ruoat.

Ruokaa rippeistä -kampanja on osa Materiaalitehokas jätehuolto -hanketta, joka saa Päijät-Hämeen liiton myöntämää rahoitusta Etelä-Suomen EAKR-ohjelmasta 2011–2013.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme