Mainos
Mainos

Ruokajonot pysyneet pitkinä

Suomalaiset eivät ole kaikonneet leipäjonoista. Vaikein tilanne on pääkaupunkiseudulla, mutta ruoka-avun tarvitsijoita on myös muualla. Yhä useammin ilmainen leipä menee lapsiperheeseen, jossa vanhemmat ovat pudonneet ansiosidonnaiselta päivärahalta peruspäivärahalle. Myös opiskelijoita ja lainantakaajia on ruokajonoissa aiempaa enemmän.

Pelastusarmeija on joutunut lisäämään ruoka-apuaan tuntuvasti neljän viiden viime vuoden aikana. Sillä on toimintaa kaikkikaan noin 40 paikkakunnalla, ja niistä lähes jokaisella on myös ruoka-apua tarjolla.

Lisäksi elintarvikeapua jakavat esimerkiksi SPR , monet seurakunnat ja työttömien järjestöt. Ne ovat saaneet jaettavaa muun muassa Euroopan unionilta. Ja lisää on luvassa: osa tämän vuoden ruoka-avusta on vielä jakamatta, ja ensi vuoden ruoka-avuista päätettäneen Brysselissä ensi viikolla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme