Mainos
Mainos

Ruokakaupan huonoon hygieniaan tartutaan lepsusti

Ruokakaupat saattavat selvitä kuntien tarkastuksissa suuristakin hygieniapuutteista pelkillä huomautuksilla.

Tänä ja viime vuonna huomautuksia on usein kirjattu lihojen säilytystiloista ja yleisestä siisteydestä. Myymälöiden omavalvonnassa on laiminlyöty erityisesti elintarvikkeiden säilytyslämpötilojen mittausta.

Tiedot ilmenevät STT:n selvityksestä, jossa käytiin läpi elintarvikemyymälöiden tarkastusraportteja suurimpien kaupunkien alueilla.

Joissakin kaupungeissa on herätty pohtimaan järeämpien toimien lisäämistä. Rovaniemen terveysvalvonta suunnittelee tehostavansa pakkokeinojen käyttöä ruokakaupoissa, jotka eivät ole saaneet omavalvonnan suunnitelmia kuntoon lukuisista kehotuksista huolimatta.

Kunnissa elintarvikevalvontaa hoitavat terveystarkastajat, elintarviketarkastajat ja eläinlääkärit. Valtakunnallista valvontaa johtaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot