Mainos
Mainos

Ruokapalvelun riistohinnat kertovat osaamattomuudesta

Kuntien yksityistämien palveluiden ongelmissa on yleensä kyse puutteellisesta ammattitaidosta. Näin arvelee asiantuntija, hallintoneuvos Elise Pekkala työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kuntien yksityistämien palveluiden ongelmat ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Keskustelua ovat herättäneet esimerkiksi vanhuksille tarjottavan ruokapalvelun riistohinnat.

Pekkalan mukaan kyse on rosvouksen sijaan yleensä heikosta ammattitaidosta, joka on uudessa tilanteessa vielä hakusessa.

- Tarjouspyynnössä ei ole osattu kysyä oikeita asioita. Ei ole esimerkiksi osattu etukäteen selvittää yksityisen sektorin toimintamalleja, jotta olisi voitu varautua ongelmatilanteisiin, arvelee Pekkala.

Pekkala toteaakin, että ulkoistaminen on vielä niin tuore ilmiö, ettei siihen ole olemassa selviä toimintamalleja.

Kuntien yksityistämien palveluiden ongelmat koskevat usein juuri erityisryhmiä, kuten vanhusten palveluja. Vanhukset eivät anna huonosti toimivasta palvelusta yhtä kipakkaa palautetta kuin nuoremmat.

Yhtenä syynä taas on se, ettei tällaisiin palveluihin ole selviä toimintamalleja, sanoo johtava lakimies Juha Myllymäki Kuntaliitosta.

- Ongelma-aluetta ovat juuri sosiaali- ja terveyspuolen palvelut, joita ei ole saatavissa ikään kuin kaupan hyllyltä, vaan ne on jollain tavalla räätälöitävä.

Hallitus antaa parin viikon kuluttua eduskunnalle selonteon laadun huomioimisesta palvelujen kilpailuttamisessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme