Mainos
Mainos

Ruokaravun viljelyä olisi varaa lisätä

Ruokaravun viljelyä olisi mahdollista lisätä Suomessa huomattavasti nykyisestä. Projektipäällikkö Pekka Vuorinen Pirkanmaan kalatalouskeskuksesta arvioi, että rapujen viljelylammikoita voisi olla yhteensä jopa 500 hehtaaria. Tällä hetkellä ruokarapulammikoiden yhteispinta-ala koko maassa on muutamia kymmeniä hehtaareja.

Vuorinen uskoo, että ravunviljely saataisiin kannattavaksi ja rapujen hinta kuluttajalle edulliseksi perustamalla tarpeeksi suuria tuotantoyksiköitä.
-Nykyään ruokarapukauppa keskittyy ravustussesonkiin, ja hinnat ovat sen mukaisia, Vuorinen toteaa. Rapujen viljely sopisi esimerkiksi maatalouden liitännäiselinkeinoksi. Samalla saataisiin uutta volyymia vesiviljelyyn, joka on Vuorisen mukaan vähenemässä kirjolohen kasvatuksen kannattavuusongelmien takia.

Luonnonravintolammikoissa sopii parhaiten viljeltäväksi täplärapu, jonka rutonkestävyys on parempi kuin kotimaisella ravulla. Pirkanmaalla on järjestetty viime vuonna muutamia täpläravunviljelykursseja. Koulutukseen on ollut enemmän tulijoita kuin on voitu ottaa. Vuorinen toivoo, että kurssitoiminta voitaisiin laajentaa valtakunnalliseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme