Mainos
Mainos

Ruokien pilaantumista kannattaa varoa

Tänään alkaa mätäkuu. Vanhan kansan pelot ovat suurelta osin hellittäneet, mutta ruuan pilaantumisen kanssa kannattaa olla edelleen tarkkana.

Ennen vanhaan uskottiin, että mätäkuussa haavat eivät parane, ruoka pilaantuu ja kaikki alulle pantu on omiaan epäonnistumaan. Tällainen pessimismi on väistynyt, mutta ruuan säilytyksessä on edelleen oltava kuumina kesäpäivinä todella tarkkana.

- Heikkoja lenkkejä löytyy yhä. Yksi niistä on kuluttajan oma peräkontti, joka saattaa tällä hetkellä olla 50 asteen lämpöinen, kertoo ympäristöterveyspäällikkö Antti Pönkkä Helsingin ympäristökeskuksesta.

Erityisesti liha, kala ja maitotuotteet pitäisi pitää kylmänä, mielellään jääkaapissa alle viidessä asteessa. Edellisen päivän tähteet tulee kuumentaa läpikotaisin, ja viimeisiä myyntipäivä kannattaa kunnioittaa. Kesäjuhlissa tai piknikillä ruuat pitäisi syödä heti, eikä seisottaa niitä auringossa.

Suomessa sattuu vuosittain arviolta puoli miljoonaa ruokamyrkytystapausta. Ruokamyrkytys saattaa tulla todellisena yllätyksenä, sillä usein sitä ei voi haistaa eikä maistaa, jos ruuassa mikrobit ovat päässeet lisääntymään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.07.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme