Mainos
Mainos

Ruokolahden karhukannasta tutkimuspyyntö oikeuskanslerille

Ruokolahden kunnanhallitus pyytää oikeuskansleria tutkimaan, onko maa- ja metsätalousministeriö rikkonut perustuslakia ja ruokolahtelaisten ihmisoikeuksia kasvattaessaan päätöksillään alueen petotihentymän yleistä turvallisuutta vaarantavaksi.

Kirjelmän mukaan karhut ovat jo useina vuosina häiriköineet kaatopaikoilla, tehneet tuhoja puutarhoissa ja tappaneet kotieläimiä. Tänä kesänä karhu surmasi iltalenkillä olleen kokeneen metsänkävijän. Alueen riistanhoitoyhdistys on arvioinut, että Ruokolahdella on tällä hetkellä yli 40 karhua. Elinpiiritutkimuksiin perustuen määrä pidetään 5-6 kertaa tavoitetta suurempana, mistä johtuen reviirit menevät päällekkäin ja karhut tunkeutuvat taajamiin aiheuttaen jatkuvasti vaaratilanteita. Kirjelmässä kerrotaan, että kymmenien karhuhavaintojen lisäksi kuntalaiset ovat ilmoittaneet neljästä susihavainnosta. -Kuntamme ei saa tulla petoreservaatiksi ja ihmisille hengenvaaralliseksi asuinympäristöksi, kirjelmässä sanotaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme