Mainos
Mainos

Ruokolahden "tappajakarhu" ammuttu

Viime yönä miehen surmannut emokarhu sekä sen pentu on ammuttu Ruokolahdella. Metsästäjät kaatoivat karhut iltapäivällä poliisin erikoisluvalla. Tapahtumat alkoivat viime yönä, kun Ruokolahdelle hälytetty etsintäpartio löysi taitavana metsänkävijänä tunnetun 42-vuotiaan miehen karhun raatelemana.

Kahdeksan aikaan illalla lenkille lähtenyt mies oli luvannut palata kymmeneen mennessä ja kun häntä ei kuulunut, kotoa hälytettiin poliisi. Etsintöihin osallistui poliisin lisäksi myös rajavartijoita ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun miehiä.

Puoli viiden aikaan aamulla poliisikoiranohjaaja löysi etsityn maasta Salosaaressa Kyläjärven länsipuolella ja arvioi miehen karhun surmaamaksi raatelujälkien perusteella. Samaan aikaan poliisimies havaitsi karhun noin kolmenkymmenen metrin päässä.

Karhu oli näyttänyt valmiilta hyökkäykseen ja poliisi selvisi perääntymällä nopeasti paikalta. Etsintöihin osallistuneita ihmisiä kehotettiin lähtemään metsästä välittömästi.

Karhun jättämistä jäljistä pääteltiin, että sillä on pentu mukanaan. Paikalliset metsästäjät ja koirat lähtivät aamuyhdeksältä jahtiin tapahtumapaikalta.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme