Mainos
Mainos

Ruokolahden tuulivoimahanke nurin

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Ruokolahdelle suunniteltujen yhdeksän tuulivoimalan kaavan. Syynä on se, että voimalat olisivat haitanneet ilmavalvontaa itärajan läheisyydessä.

Ruokolahden kunnanvaltuusto päätti tuulivoimakaavasta kolmisen vuotta sitten. Asiasta valitti Puolustusvoimat, joka oli hävinnyt jutun Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Asiasta teki vaikutusselvityksen VTT. Sen ja Puolustusvoimien lausunnon mukaan ilmavalvontatutkan maksimihavaintoetäisyyden lyhentyminen vaikuttaisi merkittävästi ilmavoimien kykyyn reagoida ilmatilaloukkaukseen.

Hankkeen tavoitteena oli rakentaa yhdeksän kooltaan kolmen megawatin tuulivoimalaa Suur-Saimaan alueelle. Alueelta on valtakunnan rajalle matkaa noin 45 kilometriä. Alue on pääosin metsätalouskäytössä. Suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä ei ole haja-asutusta tai vapaa-ajanasuntoja.

Kaavasta valittivat myös viisi yksityishenkilöä ja kaksi luonnonsuojelujärjestöä. Kaavan tultua hylätyksi heidän juttunsa käsittelyyn ei otettu kantaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme