Mainos
Mainos

Ruoppausmassojen myrkyille kotimaiset raja-arvot

Ympäristöministeriössä arvioidaan, että ruoppausmassojen sijoittelun uusi ohje saattaa kasvattaa huomattavasti ruoppaushankkeiden suunnittelu- ja toteutuskustannuksia.

Ympäristöministeriö asetti tänään ympäristösyistä raja-arvot ruoppausmassojen sisältämille vaarallisille haitta-aineille, kuten Vuosaaren satamahankkeen yhteydessä julkisuutta saaneelle TBT:lle eli tributyylitinalle.
Vastedes pilaantuneeksi luokitellut massat on sijoitettava maalle. Poikkeustapauksissa niiden läjitys mereen kuitenkin sallitaan, jos sen katsotaan olevan maalle sijoittamista haitattomampaa. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.) sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että lupakäytäntöä ohjaavat raja-arvot ovat Euroopan tiukimpia.

Ympäristöministeriössä arvioidaan, että ohje saattaa kasvattaa huomattavasti ruoppaushankkeiden suunnittelu- ja toteutuskustannuksia. Käytännössä jotkut ruoppaushankkeet, kuten huvivenesatamien ruoppaustyöt, voivat siirtyä tai estyä kokonaan kustannusten kasvun vuoksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.05.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot