Mainos
Mainos

Ruorijuopumusraja laskee ammattiliikenteessä

Ruorijuopumuksen raja ammattimaisessa vesiliikenteessä laskee promillesta 0,5 promilleen. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen tänään mietinnön mukaisena äänin 115 - 40.

Perussuomalaisten James Hirvisaari esitti, että raja laskettaisiin 0,5 promilleen myös huviveneilijöiltä. Hirvisaari ei saanut taakseen edes kaikkia puoluetovereitaan, sillä kolme perussuomalaista kannatti hallituksen linjaa ja kolme äänesti tyhjää.

Perussuomalaisista Teuvo Hakkarainen, Tom Packalén ja Olli Immonen halusivat pitää huviveneilyn ruorijuopumusrajan 1,0 promillessa. Juho Eerola, Jussi Halla-aho ja Ari Jalonen äänestivät tyhjää. Keskustalaisista enemmistö tuki hallituksen linjaa.

Ammattiliikenteeseen luetaan lastin ja matkustajien kuljetukset. Uudet säännökset koskevat myös esimerkiksi hinaajia, jäänmurtajia, meripelastusaluksia, ravintolalaivoja, miehitettyinä vuokrattuja aluksia sekä kuntien ja valtion omistamia aluksia ja ammattiveneitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme