Mainos
Mainos

Ruotsalainen maito haastoi suomalaisen

Ruotsalaisen maidon nopeasti lisääntynyt tuonti on hermostuttanut suomalaiset maidontuottajat. Tuottajien mukaan maitoa myydään polkuhintaan, jotta markkinat saadaan haltuun nopeasti. Tanskalais-ruotsalainen Arla kiistää väitteen, ja aikoo tuplata maidontuonnin Suomeen jo loppuvuonna.

Levottomuutta lisää tieto, jonka mukaan maidon tuottajahinta laski viime vuonna kymmenellä prosentilla - nyt on tiedossa lisäleikkauksia maitotiliin.

Ostoboikotteja viritellään ketjuille, jotka ottavat myyntiin halpaa naapurin maitoa. Ruotsalais-tanskalaisen Arlan uskotaan nappaavan markkinat haltuunsa nopeasti.

Arla kiistää polkumyynnin ja toivoo suomalaisia mukaan kilpailuun, jossa se aikoo nopeasti tuplata viiden prosentin osuutensa markkinoista. Suomalaisia hanke ei naurata, sillä ruotsalaisen maidontuottajan saama hinta maidosta on romahtanut. Myös Suomessa tuottajahinta on tippunut parissa vuodessa jo yhdeksän senttiä.

Etelässä halpa ruotsalaismaito käy jo hyvin kaupaksi. Pohjanmaan maitomaakunnassa villitys ei ole vielä tarttunut, tosin Arlan suomalainen maito tekee jo kauppansa.

Katso Outi Airolan raportti Halsualta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme