Mainos
Mainos

Ruotsalainen valmis ajamaan hiljempaa kuin suomalainen

Ruotsalainen näyttäisi ottavan liikenneturvallisuuden vakavammin kuin suomalainen.

Ruotsalaisista 52 prosenttia katsoo, että nopeusrajoitusten alentaminen olisi kohtuullista turvallisuuden parantamiseksi. Suomalaisista samaa mieltä on 45 prosenttia, ilmenee Liikenneturvan ja Ruotsin tieliikenneviraston teettämistä kyselyistä.

Naapureista hieman yli puolet voisi ottaa autoonsa teknisen apuvälineen, joka estäisi liian kovaa ajamisen. Suomalaisista saman hyväksyisi vain kolmannes.

Sekä suomalaisten että ruotsalaisten enemmistö hyväksyisi alkolukon kaikkiin autoihin. Molemmat halusivat rattijuopumukselle myös nykyistä alemman promillerajan ja rattijuopoille ankarammat rangaistukset.

Liikenneturva selvitti suomalaisten turvallisuusasenteita viime vuoden lopussa. TNS Gallupilla teetettyyn kyselyyn vastasi lähes 1300 suomalaista.

Tutkimuksessa kysyttiin samoja asioita kuin Ruotsin tieliikenneviraston tekemissä vastaavissa kyselyissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot