Mainos
Mainos

Ruotsalaiset ja suomalaiset eivät samaa perhettä, mutta sukua kyllä

Maantieteellisestä läheisyydestä huolimatta suomalaiset ja ruotsalaiset eivät ole geneettisesti niin lähellä toisiaan kuin voisi kuvitella. Ruotsalaisilla onkin suomalaisia likeisempi geneettinen yhteys esimerkiksi saksalaisiin.

Tiedot käyvät ilmi ruotsalaisen väestön perimää koskevasta selvityksestä, jonka ovat tehneet Helsingin yliopisto, Suomen molekyylilääketieteen instituutti ja Tukholman Karoliininen instituutti. Tutkimukseen osallistui 1500 ruotsalaista.

Yhteistä Ruotsille ja Suomelle on se, että molemmissa maissa maakunnat poikkeavat geneettisesti toisistaan. Niinpä etelä- ja pohjoisruotsalaisten väliset geneettiset eroavuudet ovat huomattavia.

Ruotsalaisten ja suomalaisten eroista huolimatta selvitys kertoo tutkijoiden mukaan myös ruotsalaisten ja suomalaisten läheisestä sukulaisuussuhteesta. Pohjolan harva asutus on korostanut geneettisiä eroja sekä väestöjen välillä että niiden sisällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme