Mainos
Mainos

Ruotsalaisten laki voi aiheuttaa kuljetusyrittäjille ison laskun

Suomalaiset kuljetusyrittäjät ovat huolissaan ruotsalaisten lainsäädännöstä, joka koskee yli 40 tonnin painoisia ajoneuvoyhdistelmiä. Kuljetusyrittäjät SKAL ja sen jäsenyhdistys SKAL suoritealat ry sanovat, että pahimmillaan ruotsalaisten toiminta nostaa selvästi muun muassa polttoaineiden kulutusta sekä erityisesti suomalaisten yritysten logistiikkakustannuksia.

Ruotsin poliisi on käännyttänyt yhdistelmiä sekä moduuleita takaisin muun muassa Tanskan vastaiselta rajaltaan.

Järjestöt ovat olleet yhteydessä Suomen ja Ruotsin viranomaisiin, jotta tilanne saataisiin pikaisesti korjattua. Myös kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU ja pohjoismainen logistiikkajärjestö NLA ovat vaatineet entisen käytännön palauttamista.

Suomessa yhdistelmän maksimipaino voi olla jopa 60 tonnia. Kalusto on Suomen lainsäädännön mukainen maiden sisäisessä liikenteessä, ja sen käyttö on sopinut Ruotsin viranomaisille jo kaksi vuosikymmentä.

Ruotsalaisviranomaiset perustavat toimintansa lainsäädäntöönsä, jonka mukaan kansainvälisessä liikenteessä enimmäispainorajoitus on 40 tonnia ja sitä raskaampia moduuleita ei sallita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot