Mainos
Mainos

Ruotsi ei tue Merenkurkun pelastuskopterihanketta

Ruotsin hallitus ei lähde tukemaan erityisvaroin Merenkurkun pelastuskopterihanketta. Asia oli Ruotsin hallituksen esityslistalla eilen.

Kielteisestä päätöksestä huolimatta kopterihanketta ei olla valmiita kuoppaamaan vielä lopullisesti, sanoo toiminnanjohtaja Paul Lindell Merenkurkun neuvostosta. Seuraavaksi joudutaan selvittämään, onko hanketta mahdollista viedä eteenpäin alueellisilla resursseilla. Asiaa puidaan Merenkurkun neuvoston hallituksessa ensi viikolla.

Ruotsin hallituksen kielteinen päätös ei tullut täytenä yllätyksenä. Ruotsin merenkulkulaitos on suhtautunut nihkeästi yhteiseen pelastuskopteriin ja katsonut Sundsvallissa olevan pelastuskopterin riittävän jatkossakin alueen tarpeisiin. Yllätys Ruotsin päätös oli kuitenkin siinä mielessä, että maan hallitus on omalta osaltaan hyväksynyt alueellisen Interreg-ohjelman, jossa yhteinen kopterihanke oli mainittu.

Merenkurkun neuvosto pisti kopterihankkeen liikkeelle vuosi sitten ja hankkeen käytännön vetovastuu annettiin Vaasan kaupungille. Hanke sai vauhtia Mikkelinsaarten lähistöllä sattuneen hukkumisonnettomuuden jälkeen. Pelastuskopteria vaativaan adressiin kertyi lyhyessä ajassa tuhansia nimiä.

Merenkurkkuun on ollut tarkoitus hankkia järeä monitoimikopteri, joka kykenee hoitamaan myös meripelastustehtäviä. Kopteripalveluja koskevaan tarjouspyyntöön saatiin syksyllä vastaukset kahdelta kopteriyritykseltä. Pelastuskopterin kustannuksista puolet on ollut tarkoitus kattaa EU:n Interreg-rahoilla. Kustannuksiksi oli laskettu 20 miljoonaa kruunua, noin 13 miljoonaa markkaa vuodessa. Toinen puoli oli määrä rahoittaa Suomen ja Ruotsin valtioiden sekä paikallisten tahojen voimin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme