Mainos
Mainos

Ruotsin entinen puhemies ihmettelee Lipposen roolia

Ruotsin eduskunnan entinen puhemies ihmettelee puhemies Paavo Lipposen aktiivista roolia puhemiehenä. Ruotsissa puhemies nähdään kaikkien eduskuntapuolueiden edustajana.

Ruotsin eduskunnan entisen puhemiehen Birgitta Dahlin mukaan puhemies ei Ruotsissa missään tapauksessa voisi toimia siten kuin Lipponen toimii. Dahl sanoo uutistoimisto TT:n haastattelussa, että Ruotsissa puhemies nähdään kaikkien eduskuntapuolueiden edustajana. Rajanveto on pidetty tässä asiassa tiukkana.

Myös Åbo Akademin valtio-opin professori Göran Djupsund pitää Lipposen roolia ongelmallisena. Se puolueettomuus, jonka pitäisi leimata puhemiehen toimintaa, saattaa joutua uhatuksi, jos puhemies ottaa aktiivisesti kantaa asioihin jotka jakavat eduskuntaa, Djupsund sanoo.

Djupsund huomauttaa samalla, että tiedotusvälineet itse kohtelevat Lipposta ikään kuin tämä olisi edelleen pääministeri.

-Jos hänen ei haluta vaikuttavan niin aktiiviselta, niin älkää juosko koko ajan kyselemässä häneltä kaiken maailman asioista. Kysykää hänen puhemiesroolistaan, sitähän ei koskaan tehdä, Djupsund neuvoo toimittajia.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme