Mainos
Mainos

Ruotsin kuningas katuu lepsuuttaan isänä

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa kertoo katuvansa, ettei patistanut tyttäriään kruununprinsessa Victoriaa ja prinsessa Madeleinea partioon, kun he olivat pieniä.

- Se olisi tehnyt hyvää heillekin, kuningas sanoi tänään Helsingissä Suomen Partiolaisten talossa. Kuningas osallistui Nuori johtajuus - Ungt lederskap -seminaariin.

- Carl Philip oli jonkin aikaa meripartiolainen Tukholmassa, jatkoi kuningas, joka oli pukeutunut partiolaisten vihreään univormuun.

Kaarle XVI Kustaa on ollut partiossa aktivistina yli 50 vuotta.

Kuninkaan Suomen vierailu kestää vuorokauden. Hän lensi keskiviikkoaamuna Tukholmasta Blue1:n reittikoneella ja palaa kiirastorstain aamuna myös reittikoneella - siis kuin kuka tahansa matkustaja. Helsingissä Kaarle Kustaa asuu hotelli Kämpissä ja illallistaa yksityistilaisuudessa, jossa pääruokana on kyyttöä eli suomalaista alkuperäisnautaa.

Kuningas ylisti tänään partiolaisuuden luonnonläheisyyttä ja leireillä oppimiaan arkisia selviytymistaitoja, vessojen rakentamisesta alkaen.

- Partiossa oppii kunnioittamaan ja kuuntelemaan toisia, ne ovat tärkeät johtajan taidot, hyväntuulinen Kaarle Kustaa totesi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme