Mainos
Mainos

Ruotsin seniorityön tukitoimet kiinnostavat Suomessa

Ruotsin porvarihallituksen tukitoimia ikäihmisten työurien pidentämiseksi kiitellään myös Suomessa. Pohjanlahden tuolla puolen ansiotyön jatkamista eläkeiän saavuttamisen jälkeen kannustetaan veroeduin ja leikkaamalla työnantajien sosiaaliturvamaksuja.

Hoiva-alanpalvelu Mummien toimitusjohtaja Michael Wolontis pitää Ruotsin mallia erittäin järkevänä.

– Verotuksen alentamien eläkeläisille olisi hieno asia. Mielestäni eläkeläisiä verotetaan Suomessa liian kovasti. Verotusken alentaminen kannustaisi heitä ilman muuta tekemään lisätöitä, Wolantis arvelee.

Myös sotu-maksujen alentaminen, kuten Ruotsissa, auttaisi Wolantisin mukaan työurien pidentämisessä tai seniorien työelämään palaamisessa.

– Ihan varmasti yrittäjät olisivat kiinnostuneempia palkkaamaan eläkeläisiä, jos olisi sama käytäntö. Kaikki valtion toimenpiteet, jotka edesauttavat tällaista toimintaa, olisivat erittäin tervetulleita, Wolantis arvioi.

Wolantis uskoo, että Suomessa olisi enemmänkin kiinnostusta jatkaa työelämässä virallisen eläkeiän jälkeen.

– Uskon, että kiinnostus on suuri varsinkin pääkaupunkiseudulla, missa on korkeat elinkustannukset. Toisaalta moni tekee tätä kyllä myös sen takia, että se rikastuttaa sosiaalista elämää. Tämä antaa myös henkisesti todella paljon, Wolantis korostaa.

Mummit on hoiva-alan palvelu, joka pääkaupunkiseudulla välittää vapaita ja luotettavia naisia lastenhoitoon ja ikääntyvien avustamiseen. Toimintaa ollaan aloittamassa myös Turussa ja Tampereella.

Katso hoiva-alanpalvelu Mummien toimitusjohtajan Michael Wolontisin haastattelu: (Huomenta Suomi 26.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme