Mainos
Mainos

Juuri nyt: Ruotsin terroriepäiltyä etsitään myös Suomesta

Ruotsissa terrori-iskun valmistelusta epäiltyä irakilaismiestä etsitään myös Suomesta, kertoo suojelupoliisi.   

Suomen viranomaiset osallistuvat Ruotsissa etsintäkuulutetun terroriepäillyn etsintään kuten muutkin naapurimaat. Myös Norjan kerrottiin tänään etsintäkuuluttaneen miehen.

– Suomen viranomaiset tekevät kaiken voitavansa auttaakseen ruotsalaisia tässä. Muut maat toimivat varmasti samoin, sanoo Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala MTV Uutisille.

Rantalan mukaan ei ole erityistä syytä epäillä, että epäilty olisi saapunut Suomeen. Sitä mahdollisuutta ei kuitenkaan poissuljeta.

– Niin kauan kun hänen olinpaikkaansa ei tiedetä, niin on teoriassa mahdollista, että hän olisi myös Suomessa.

Rantala korostaa, että tutkinta- ja tiedottamisvastuu asiassa on Ruotsin viranomaisilla.

– Se taho, joka sitä apua antaa ei osallistu tiedottamiseen asiassa. Operoivalla taholla on tiedotusvastuu. Työnjaon puolesta emme voi lähteä tätä avaamaan.

Ruotsin suojelupoliisista Säposta sanotaan STT:lle, että he tekevät operatiivista yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa. Säpo ei kuitenkaan halua tarkemmin kommentoida onko Suomen kanssa tehty yhteistyötä tässä tilanteessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme