Mainos
Mainos

Ruotsin ydinvoimapäätös tuo paineita kolmannesta voimalasta

Ruotsin päätös poistaa käytöstä kaksi ydinvoimalaitosta lisää tarvetta rakentaa uutta voimalakapasiteettia Suomeen ja nostaa uudelleen esille lähes vuoden jäissä olleen Suomen ydinvoimahankkeen. Näin sanoi Imatran Voiman toimitusjohtaja Kalevi Numminen tänään Loviisan ydinvoimalan 20-vuotisjuhlissa.

IVO olisi Nummisen mukaan nykyisessä tilanteessa valmis osallistumaan uuden ydinvoimalan valmisteluun, jos hallitukselta ja eduskunnalta saataisiin riittävä varmuus hankkeen läpimenosta. Aloite on nyt poliitikoilla, sanoi Numminen.

Ydinvoiman lisärakentamista puoltaa Nummisen mukaan myös Suomen hiilidioksidiongelma, jota fossiilisten polttoaineiden kuten hiilen ja maakaasun käytön lisääntyminen pahentavat. Ydinvoima ei yksin ratkaise hiilidioksidiongelmaa, mutta ilman sitä tilanne kehittyy hyvin hankalaksi Suomen yleisten ympäristövelvoitteiden kannalta, huomautti Numminen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme