Mainos
Mainos

Ruotsinkieliset viranomaispalvelut tärkeitä suomenruotsalaisille

Valtaosa kyselyyn osallistuneista suomenruotsalaisista on sitä mieltä, että viranomaisten kanssa on helppo aloittaa keskustelu ruotsiksi.

Ruotsin kieli ja ruotsinkieliset viranomaispalvelut ovat erittäin tärkeitä suomenruotsalaisille, kertoo tuore kyselytutkimus. Suomenruotsalaisten kansankäräjien Folktingetin tilaaman tutkimuksen mukaan suomenruotsalaisuus tarkoittaa valtaosalle vastaajista omaa kulttuuria, jonka kuitenkin korostetaan olevan osa suomalaista kulttuuria.

Tutkimuksen valossa suomenruotsalaisten nykyasema vaikuttaa melko hyvältä. 70 prosenttia vastaajista arvioi, että viranomaisten kanssa on helppo aloittaa keskustelu ruotsiksi. Toisaalta vain noin puolet vastaajista aloittaisi keskustelun ruotsiksi kadulla Helsingissä.

Vain viittä prosenttia vastaajista oli kiusattu viime aikoina ruotsinkielisyyden takia.

Tutkimusta varten haastateltiin 820:tä Manner-Suomessa asuvaa suomenruotsalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot