Mainos
Mainos

Ruotsinkielisille vangeille osastoja vankiloihin

Ruotsinkielisille vangeille perustetaan vuoden alusta omia ruotsinkielisiä osastoja vankiloihin.

Ruotsinkielisille vangeille perustetaan vuoden 2004 alusta osastoja, joilla vangin ja henkilökunnan välisessä kanssakäymisessä käytetään ruotsin kieltä.

Uudistuksen tavoitteena on, että vankilat pystyvät toiminnassaan takaamaan sekä suomen- että ruotsinkielisten vankien oikeusturvan kuten uusi kielilaki edellyttää.

Kaksikieliset vankilaosastot tulevat Helsingin vankilaan ja sen alaiseen Suomenlinnan työsiirtolaan, Turussa sijaitsevaan Lounais-Suomen vankilaan ja sen alaiseen Käyrän avovankilaosastoon sekä Vaasan vankilaan. Kaksikielisille vankilapaikkakunnille perustettavat uudet osastot on tarkoitettu ruotsinkielisten vankien sijoituspaikoiksi.

Lounais-Suomen vankilan kaksikieliselle osastolle voidaan sijoittaa myös ruotsinkielisiä naisvankeja. Päivittäisen ruotsinkielisen kanssakäymisen lisäksi ruotsinkielinen vanki saa myös oikeuksiinsa ja velvollisuuksiinsa liittyvät kirjalliset ja suulliset tiedot ruotsiksi.

Niinpä esimerkiksi alan säädökset ja ohjeet ovat saatavilla ruotsin kielellä. Vangeilla on myös oikeus saada kohteluaan koskevista päätöksistä ratkaisu perusteluineen ruotsin kielellä. Tällaisia ratkaisuja ovat mm. vangin kurinpitorangaistusta koskeva päätös ja poistumislupapäätös.

Osaston henkilökunnan on myös pystyttävä selittämään tehtyä ratkaisua suullisesti ruotsin kielellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot