Mainos
Mainos

Ruotsinkielisistä opettajista pula

Ruotsinkielisen opetuksen taso uhkaa heikentyä opettajapulan vuoksi. Opetushallituksen selvityksen mukaan ruotsinkielisistä opettajista on varsinkin Etelä-Suomessa niin kova pula, että opetuksen laadun pelätään kärsivän.

Opetushallituksen pääjohtaja Jukka Sarjala onkin valmis harkitsemaan ruotsinkielisen opettajankoulutuksen järjestämistä myös muualla kuin Vaasassa. Hän ehdottaa, että muodollisesti epäpätevät opettajat voisivat ainakin pätevöityä etäopiskellen.

Viime syksynä Uudenmaan ruotsinkielisistä luokanopettajista peräti joka neljäs oli epäpätevä. Aineenopettajista vähissä ovat etenkin suomen-, musiikin ja liikunnanopettajat. Myös tunti- ja erityisopettajia tarvittaisiin lisää.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot