Mainos
Mainos

Ruotuväki: Vaaralliseksi luokiteltuja asevelvollisia yhä enemmän

Vaaralliseksi luokiteltujen asevelvollisten määrä on kasvanut.

Ruotuväki-lehden mukaan vaarallisuudesta kertovan T-merkinnän sai viime vuonna kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. T-merkinnän on saanut kahden vuoden aikana kaikkiaan noin 40 asevelvollista.

Uusi T-luokitus tuli käyttöön vuonna 2008. T-luokiteltu henkilö on lääketieteellisestä näkökulmasta täysin terve, mutta hänen taustallaan voi olla muita tekijöitä, joiden perusteella hänen voidaan katsoa vaarantavan palveluturvallisuutta.

Majuri Jari EnbergMaavoimien esikunnasta sanoo Ruotuväki-lehdessä, että osittain kasvu on selitettävissä sillä, että luokitusperustelut ovat selkiytyneet.

Enbergin mukaan T-luokitellut henkilöt ovat sekalaista joukkoa.

Tietoja asevelvollisen turvallisuuteen vaikuttavista seikoista voi tulla kutsuntaviranomaisille esimerkiksi poliisi-, terveydenhuolto- tai sosiaaliviranomaisilta.

Pelkkä rikosrekisteri ei kuitenkaan automaattisesti riitä T-luokitukseen joutumiseen, mutta tietynlaiset henkilöhistorian tapahtumat voivat tähän päätökseen vaikuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme