Mainos
Mainos

Rusi ehdolla ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Professori Alpo Rusi on hakenut ulkoministeriön valtiosihteerin virkaan.

Rusi oli viran ainut hakija määräajan päättymiseen mennessä. Ulkoministeriön korkeat virat täytetään eri menettelyllä kuin muissa ministeriöissä. Virat täytetään niitä auki julistamatta.

Rusi täyttää kaikki muodolliset edellytykset valtiosihteerin virkaan. Hänellä on ulkoministeriössä ulkoasiainneuvoksen virka. Viime ajat hän on toiminut professorina Lapin yliopistossa, ja hänen virkavapautensa päättyy elokuun alussa.

Viime aikoina Rusi on ollut julkisuudessa lähinnä häneen kohdistuneiden vakoiluepäilyjen vuoksi. Näin ollen Rusin mahdollisuudet päästä valtiosihteerin virkaan eivät ole tässä tilanteessa välttämättä parhaimmat mahdolliset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot