Mainos
Mainos

Rusi ja Rehn kummastelevat Halosen lausuntoja vakoilujutussa

Vakoilusyytöksistä vapautettu Alpo Rusi ja häntä avustanut Olli Rehn ihmettelevät presidentin antamia lausuntoja Rusi-tapauksen esitutkinnan aikana.

Vakoilusyytöksistä vapautettu Alpo Rusi ja häntä avustanut Olli Rehn kummastelevat mm. tasavallan presidentti Tarja Halosen ja edellisen sisäministerin Ville Itälän lausuntoja Rusin vakoiluepäilyjen esitutkinnan aikana.

Lalli-lehdessä tänään julkaistussa yhteishaastattelussa Rehn toteaa, että Halonen ei pahoitellut Rusiin kohdistuneiden epäilyjen vuotamista julkisuuteen, vaan piti hyvänä, että asioita käsitellään avoimesti. Rehnin mielestä Halosen lausunto viime syyskuussa kertoo, että suojelupoliisi haki Haloselta hyväksynnän esitutkinnan käynnistämiselle ja jatkamiselle.

Entistä sisäministeri Itälää Rehn arvostelee siitä, että tämä vahvisti Rusiin kohdistuneet epäilyt, kun ne tulivat julki tv-uutisissa. Rusi arvostelee suojelupoliisin toimia hänen suhteensa. Rusi sai esimerkiksi tietää Helsingin Sanomien jutusta, että häntä epäillään koodiksi XV/11/69. Konkreettiset epäilyt tuotiin Rusille esiin vasta viimeisessä kuulustelussa tämän vuoden maaliskuussa.

Esitutkinta-aineistosta paljastui Rusin mielestä, että Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasi oli tehnyt rikoksen häntä vastaan nimeämällä hänet mahdolliseksi tulevaisuuden tietolähteeksi, ja suojelupoliisi yritti tehdä sen rikokseksi Rusille.

Rusi ja Rehn julkaisevat syyskuussa kirjan, jossa he käsittelevät vakoiluepäilytapauksen lisäksi myös laajemmin oikeusvaltion ongelmia ja kansallista menneisyyden hallintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme