Mainos
Mainos

Rusi teki Rajamäen lausunnosta tutkintapyynnön

Alpo Rusi on pyytänyt poliisia selvittämään, syyllistyikö sisäministeri Kari Rajamäki törkeään kunnianloukkaukseen lehtihaastattelun yhteydessä.

Alpo Rusi on jättänyt poliisille tutkintapyynnön sisäministeri Kari Rajamäen antaman haastattelun vuoksi. Haastattelu julkaistiin joulukuussa Ilta-Sanomissa. Se koski sisäministerin näkemyksiä Rusi-tutkinnasta. Rusi pyytää poliisia selvittämään, syyllistyikö sisäministeri törkeään kunnianloukkaukseen.

Rusin mielestä Rajamäki esitti perättömästi väitteitä esimerkiksi niin sanotun korttitiedon merkityksestä. Rusi sanoo, että Rajamäki jätti myös kertomatta, että esitutkinta osoittaa hänestä laaditun kortin syntyneen vain siksi, koska hän on Jukka Rusin nuorempi veli.

- Kortti ei ollut näyttö mistään moitittavasta. Tämän ovat myös saksalaiset asiantuntijat ja entisen Itä-Saksan Stasin virkailijat suojelupoliisille vahvistaneet, Rusi sanoo.

Hänen mukaansa Rajamäki lisäksi mm. vihjaa haastattelussa hänen ylläpitäneen yhteyttä KGP:hen moitittavalla tavalla.

Suojelupoliisi tutki Rusia törkeästä vakoilusta epäiltynä, mutta aineksia syytteen nostamiseen ei löytynyt. Poliisiministerin esitutkinta-asiaa hoitaa Forssan poliisi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.01.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot