Mainos
Mainos

Ruuan hintaan taas hintapiikki

Ruuan hintaan on tulossa uusi hintapiikki vuoden vaihteen jälkeen.

Elintarvikeyritykset ja kauppa ovat Kauppalehden mukaan aloittaneet neuvottelut tuntuvista hinnankorotuksista.

Elintarviketeollisuusliiton mukaan alan tuotantokustannukset ovat nousseet niin paljon, että myyntikatteet ovat kaventuneet huolestuttavasti.

Poikkeuksellisen voimakkaasta kustannusten noususta vain työvoiman hinta on ollut ennustettavissa. Sen sijaan raaka-aineiden, energian, kuljetusten ja pakkausmateriaalien aiheuttamat lisämenot ovat yllättäneet elintarviketeollisuuden.

Elintarviketeollisuuden mukaan ruuan hinta on noussut viime vuoden elokuusta keskimäärin 9,5 prosenttia. Eniten ovat kallistuneet maitotuotteet, öljyt ja muut rasvat. Kovimmat korotuspaineet ovat nyt liha- ja leipomotuotteissa.

Kuluttajaliitto vaatii todellisia syitä

Kuluttajaliitto haluaa, että ruuan hinnankorotusten todelliset syyt julkistetaan. Kuluttajajiitto haluaa selvyyden siihen, onko korotusten takana muutakin kuin raaka-ainekustannusten nousu.

Elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi sanoo, että ruuan mahdollisesta hinnankorotuksesta pitää puhua avoimesti julkisuudessa.

- Kyllä teollisuuden ja kaupan pitäisi selkeästi perustella julkisuudessa sitä, mistä ruuan hinnan mahdollinen kipuaminen johtuu. Kuluttajien pitää saada tietoa perusteista. Tietenkin on ymmärrettävää, että niiden jotka ruokaa tuottavat eli alkutuottajien, pitää myös saada vastinetta, jos muut kustannukset nousevat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot