Mainos
Mainos

Ruuan hintaan tulossa iso korotus

Ruuan hinta on Pellervon taloustutkimuksen mukaan kääntynyt nousuun. Elintarvikkeiden hintoihin on PTT:n tiistaina julkistetun maa- ja elintarviketalouden ennusteen mukaan tulossa iso korotus vuodenvaihteessa.

Syksyn hinnannousupaineet purkautuvat PTT:n mukaan kerralla vuodenvaihteessa, kun uudet kaupan ja teollisuuden väliset hintasopimukset tulevat voimaan. Sen jälkeen ei ole luvassa suuria korotuksia.

Ruoka kallistuu koko ensi vuonna 3,7 prosenttia eli keskimääräistä inflaatiota nopeammin. Eniten nousee leivän hinta.

Viljan hinnan nousu ei ole vielä vaikuttanut ruuan hintaan. Alkuvuoden jatkunut hintojen lasku pysähtyi syyskuussa, ja loppuvuonna hinnat nousevat maltillisesti. Joulukuussa ruoka on käytännössä saman hintaista kuin vuotta aiemmin.

PTT:n mukaan viljan hinnan nousu ei nosta hintoja jyrkästi. Nousu johtuu enemmän veronkorotuksista. Hintoja nostavat heinäkuussa toteutettu arvonlisäveron korotus ja ensi vuonna voimaan tulevat makeis- ja virvoitusjuomaverot.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme