Mainos
Mainos

Ruuhka-Suomessa sairastetaan muuta maata vähemmän

Samalla kun terveys paranee ruuhka-Suomessa, niin syrjäseuduilla suomalaiset voivat yhä huonommin.

Uusimaalaiset, ahvenanmaalaiset ja varsinais-Suomalaiset ovat muita suomalaisia terveempiä. Eniten puolestaan sairastetaan Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Tämä käy ilmi Kelan keräämästä terveyspuntarista.

Pitkäaikaissairauksien suurta määrää syrjäseuduilla ei selitä väestön ikärakenne, sillä tilastoinnissa on otettu ikävakiointi mukaan. Syyt löytyvät elämäntavoista.

-Kova työ kuluttaa ihmisen elimistöä ja siinä tulee sitten myöskin ravinto, joka on usein aika raskasta, koska energiaa tarvitaan paljon, kertoo terveystutkimuksen päällikkö Timo Klaukka.

Helsingin ja Uudenmaan, Ahvenanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä väestö on keskimääräistä terveystietoisempaa.

Kela on tilastoinut koko Suomen terveystietoja 90-luvun alusta lähtien. Tuoreimpien tietojen mukaan perinteisten kansantautialueiden rinnalle on noussut uusia alueita, joissa sairastavuusluvut ovat huolestuttavia. Näitä alueita ovat Kymenlaakso, Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.08.2004)

(Kymmenen uutiset 05.08.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme