Mainos
Mainos

Ruuhkautuvat hotellit haluavat siirtää Euroviisuja

Helsingistä ei kohta enää löydy majapaikkaa Euroviisu-viikonlopuksi. Hotellit haluaisivat siirtää kisan helatorstaihin, jolloin työmatkailijat ovat kotonaan.

Hotelliala on lähettänyt Yleisradiolle pyynnön, että ensi toukokuun Euroviisuja siirrettäisiin viikkoa myöhemmäksi. Vaikka viisupaikkakuntaa ei edes ole päätetty vielä, osa Helsingin hotelleista on jo nyt varattu viisujen ajaksi täyteen.

Viisut on päätetty järjestää 10. ja 12. toukokuuta, jolloin toukokuun työmatkapiikki on korkeimmillaan. Hotelliala haluaisi siirtää tapahtumaa helatorstaihin, koska silloin työmatkailu on vähäisempää.

Jos Euroviisut päätetään järjestää pääkaupungissa, majoitusongelma on todellinen. 15 000 hengen hotellikapasiteetista iso osa on jo varattu.

Varausmäärät ovat hurjia. Yleisemmin kysytään 30 - 60 huonetta, nyt suurin yksittäinen kysely on koskenut 500:aa huonetta.

Jos kisat pidetään nykyisen aikataulun mukaan, hotellihuoneita täytyy varata Riihimäeltä, Lahdesta ja Hämeenlinnasta asti. Helsingissä hotellit varautuvat ruuhkaan valikoimalla asiakkaansa jo nyt tarkoin.

- Totta kai meidän pitää huolehtia myös kanta-asiakkaistamme ja työmatkailijoista, joten paikkoja pitää varata heillekin, sanoo hotellinjohtaja Ari Arvonen Scandic Continental Helsingistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme