Mainos
Mainos

Ruumiskoirat metsään, poliisi jäljittää pitsamiehiä – Selviääkö Raisa Räisäsen tapaus vihdoin?

Keskusrikospoliisi on saanut runsaasti uusia vihjeitä ja havaintoja vuonna 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapaukseen liittyen. Vihjeet ovat tulleet sen jälkeen, kun MTV.fi:n Vinkkimiehet-ohjelman erikoisjakso Räisäsen katoamisesta julkaistiin kolme viikkoa sitten.

– Vihjeitä ja havaintoja on tullut 15-20. Ne ovat koskeneet sopivia henkilöitä ja mahdollisia hautapaikkoja Multisillan lähimetsissä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen sanoo MTV Uutisille.

Vinkkimiehet-ohjelmassa kerrottiin toukokuussa uusi hätkähdyttävä tieto Raisa Räisäsen katoamisesta.

KRP:n mukaan Raisa Räisänen oli ollut peloissaan noustessaan taksiin lokakuisena yönä vuonna 1999 Tampereen keskustassa. Taksi vei tytön ja ulkomaalaisen miehen kerrostaloalueelle Multisiltaan.


Taksikuski oli viime vuoden lopulla ottanut yhteyttä poliisin ja kertonut muistavansa kyseisenä yönä kyydin, jossa hän vei kylmissään olleen tytön ja ulkomaalaistaustaisen miehen noin kymmenen kilometrin päähän Multisiltaan, Multiojankatu 28:ssa sijaitsevalle kerrostaloalueelle.

Tyttö oli noussut ensin autoon etupenkille, kun mies oli keskustellut auton takana tuttavansa kanssa.

– Tyttö oli ollut peloissaan ja sanonut ”mitenköhän minulle käy”, Tuominen kertoi Vinkkimiehet-ohjelmassa.

Poliisi epäilee, että Raisa Räisänen on surmattu ja ruumis kätketty.

KRP saanut valokuvia hautapaikoista

Tuomisen mukaan Vinkkimiehet-ohjelman jälkeen poliisi on saanut vihjeitä mahdollisista hautapaikoista Multisillan lähistöllä.

– Ihmiset ovat muistaneet hyvin, missä silloin on ollut jonkinlaisia kaivantoja. Niihin liittyen poliisi on nyt saanut myös valokuvia. Nämä mahdolliset hautapaikat aiotaan tarkistaa lähiaikoina ruumiskoiran avulla, Tuominen kertoo.

Kaivannot ovat vain kilometrin säteellä Multisillan kerrostaloalueelta, johon Raisa Räisäsen epäilty taksikyyti päättyi.

Poliisi jäljittää pitsamiehiä

Lisäksi poliisi yrittää tavoittaa Tampereen keskustassa, Hämeenkatu 16:ssa tapahtuma-aikaan sijainneen pitserian omistajaa ja työntekijöitä.

Vihjeiden mukaan ainakin osa entisen pitserian turkkilaistaustaisista työntekijöistä asui vuonna 1999 Multisillassa.

– Se on ainakin asia, mikä nyt kannattaa selvittää. Jäljitämme pitserian omistajaa ja työntekijöitä, Tuominen vahvistaa.

16-vuotias Raisa Räisänen katosi Tampereella 16.10.1999. Hänen tiedetään eronneen ystävästään Hämeenkadun Sokoksen kulmalla myöhään illalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme