Mainos
Mainos

Ryhmäkanne parantaa kuluttajan oikeusturvaa

Ensi kuusta lähtien kuluttajalla on entistä parempi mahdollisuus saada hyvitystä pienistäkin vahingoista. Kuluttajaliitto odottelee jo ryhmäkannelain laajennusta entistä paremman oikeusturvan takaamiseksi.

Lokakuun alussa voimaan tuleva ryhmäkannelaki parantaa kuluttajan oikeusturvaa tilanteissa, jossa korvausvaatimus on niin pieni, ettei sitä ole tähän asti kannattanut lähteä viemään oikeuteen.

Ryhmäkanteeseen johtavia tapauksia voisivat olla esimerkiksi riidat vakiosopimusten sitovuudesta tai sisällöstä. Ryhmäkanteessa jäseniä on yhdessä tapauksessa useita, ja heillä kaikilla on samankaltaiset perusteet vaatimuksilleen.

Suomessa voimaan tuleva laki on kuitenkin hyvin rajattu. Se koskee pelkästään kuluttaja-asioita, ja sen voi nostaa ainoastaan kuluttaja-asiamies.

Kuluttajaliitto onkin sitä mieltä, että voimaan tuleva laki on vasta pään avaus. Liitto odottaa jo lain laajentamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot