Mainos
Mainos

Ryhmäkanteeseen vaaditaan uudistuksia

Suomen ryhmäkannejärjestelmää tulee uudistaa, katsoo Turun yliopiston prosessioikeuden professori Antti Jokela. Jokelan mukaan nykyinen malli ei ehkä vastaa EU:n perusoikeuskirjan vaatimuksia.

Lisäpaineita uudistuksiin luo se, että EU:ssa valmistellaan ehdotusta unioninlaajuisesta ryhmäkannejärjestelmästä.

Suomessa säädettiin laki ryhmäkanteesta 2007, mutta kannetta ei ole käytetty kertaakaan. Nyt ryhmäkanteen voi nostaa vain kuluttaja-asiamies ja sen soveltamisala on rajoitettu kuluttaja-asioihin.

Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmat ovat herättäneet vaatimuksia, että ryhmäkannejärjestelmä laajennettaisiin ympäristöasioihin. Työmarkkinajärjestöt taas vaativat laajentamista työoikeudellisiin riitoihin ja kanneoikeutta ammattiliitoille.

Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen pitää keskustelua ryhmäkanteen laajentamisesta tervetulleena. Hänen mukaansa nykyinenkin malli on toiminut ja luonut painetta riitojen ratkaisuun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot