Mainos
Mainos

Rypäleaseneuvottelut venyivät Dublinissa

Rypäleaseita koskevat kansainväliset neuvottelut Dublinissa ovat venyneet tänään niin, ettei illalla ollut vielä selvää, syntyykö asiasta Suomen hyväksyttävissä oleva tulos.

Suomi on tavoitellut neuvotteluissa teknisesti kehittyneiden rypäleaseiden sallimista. Niillä aiotaan korvata maamiinat, joista Suomi on sitoutunut luopumaan vuonna 2012.

Ulkoministeriön asevalvonnan yksikön päällikkö Outi Holopainen kertoi Dublinista, että kokouksen puheenjohtajan tänään antama luonnos sopimukseksi ei vastaa kaikilta osin Suomen tavoitteita.

Britannian pääministeri Gordon Brown ilmoitti , että Britannia tukee kaikkien rypäleaseiden kieltämistä. Myös Britannia aikoo luopua kokonaan rypäleaseista.

Rypäleaseet ovat esimerkiksi ammuksia, joiden sisältämät kymmenet tytärpommit saattavat jäädä räjähtämättöminä maastoon ja aiheuttaa siviiliuhreja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme