Mainos
Mainos

S-L Anttila: Lipponen ja Jäätteenmäki neuvottelumatkalle Italiaan

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila ehdottaa, että edellinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja nykyinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk.) matkustavat yhdessä Italiaan selvittämään kiistaa EU:n elintarvikeviraston paikasta.

Anttila kirjoittaa Forssan Lehdessä tänään ymmärtäneensä, että viraston sijaintipaikasta on noussut Italiassa sisäpoliittinen vääntö. -Kenen sanaan nyt voi luottaa, jos paperilla ei ole mitään kirjoitettua viraston sijaintipaikasta, Anttila ihmettelee.

Anttila itse osallistui EU:n jäsenmaiden parlamenttien maatalousvaliokuntien puheenjohtajien kokoukseen viikko sitten Ateenassa ja tapasi myös italialaisen kollegan. Tämä oli kertonut, että Italia haluaa elintarvikeviraston kokonaan Parmaan eikä ole valmis jakamaan sitä.

Eduskunnan puhemiehenä nyt vaikuttava Lipponen kertoi eduskuntavaalien alla sopineensa Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa, että elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaava virasto sijoitetaan Helsinkiin. Viraston sijaintipaikka saattaa nousta esille EU:n tulevassa huippukokouksessa Kreikan Thessalonikissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme