Mainos
Mainos

S-Pankin työehdoista häämöttää sopu

Palvelualojen ammattiliitto Pam ja Suomen Kaupan Liitto ovat sopineet S-Pankin työntekijöiden työehdoista. Neuvottelupäällikkö Juha Ojala Pamista toivoo sopimuksen merkitsevän loppua kiistelylle.

Kiistan yhtenä osapuolena olevan ammattiliitto Suoran maksu- ja hakusaarto S-Pankissa jatkuu ainakin ensi viikkoon, jolloin liiton hallitus arvioi tilannetta. Suora vaatii edelleen, että pankin ja S-Asiakaspalvelun noin 80 työntekijään on sovellettava rahoitusalan yleissitovaa työehtosopimusta, kertoo liiton neuvotteluvastaava Hannu Kivipato.

Pamin hallituksen tänään hyväksymän sopimuksen mukaan näihin työntekijöihin sovelletaan kaupan alan työehtosopimuksen konttorityöntekijöiden ehtoja, mutta muun muassa työaikalisät maksetaan konttorin ehtoja parempina. Palkankorotukset tulevat vastedes yhtä suurina kuin myyjille.

Alueosuuskaupoissa on lisäksi noin 1200 työntekijää, jotka työskentelevät S-Pankin asiakaspalvelutehtävissä. He saavat kuuden prosentin työkohtaisuuslisän toukokuun alusta. Lisän saa, jos työntekijä tekee pääasiassa S-Pankin tehtäviä. Heille maksetaan lisäksi toukokuussa 200 euroa takautuvasti maalis-huhtikuun palkankorotuksista.

Lisäksi Pamin hallitus hyväksyi Kaupan Liiton ja Suoran kanssa laaditun pöytäkirjan. Osapuolet toteavat S-Pankin olevan niin kutsuttu kauppapankki, jonka palveluvalikoima on muita pankkeja olennaisesti suppeampi. Jos S-Pankin ja S-Asiakaspalvelun palveluvalikoimat laajentuvat, osapuolet ovat valmiita neuvottelemaan noudatettavasta työehtosopimuksesta.

Puheenjohtaja Ann Selin luonnehtii Pamin tiedotteessa ratkaisua merkittäväksi avaukseksi, kun eri toimialojen päällekkäisyydet lisääntyvät tulevaisuudessa entisestään. Hän muistuttaa ratkaisun noudattavan niin sanottua teollisuusliittoperiaatetta, jossa yrityksen kaikkiin työntekijöihin sovelletaan samaa työehtosopimusta.

S-Pankki toimii vähittäiskauppaa harjoittavan S-ryhmän sisällä, jossa taas noudatetaan kaupan alan työehtoja. Suora julisti saarrot loppuvuodesta pian pankin toiminnan aloittamisen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme