Mainos
Mainos

Sää lämpenee jopa 10 astetta! Ensi viikolla ollaan reilusti plussalla

Viikonloppu pysytellään vielä pakkasella, mutta maanantaina ja tiistaina Etelä- ja Länsi-Suomessa ollaan noin viisi astetta plussan puolella. Pohjoisessa on vielä pikkupakkasta. Sää on alkuviikosta pääosin aurinkoinen.

– Lämpötilan nollaraja kulkee maanantaina suurin piirtein Pohjois-Karjalasta Ouluun ja Lounais-Lappiin ja tiistaina suunnilleen samalla korkeudella, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen.

Jos verrataan eilisen lukemiin, lämpötilan muutos on noin kymmenen asteen luokkaa.

– Etelä-Suomessa oltiin eilen -5 asteen paikkeilla ja alkuviikosta päästään +5 asteeseen. Kuhmossa oli eilen -12 ja se nousee lähelle nollaa astetta. Luvassa on noin kymmenen asteen lämpeneminen muualla maassa paitsi Pohjois-Lapissa, summaa Kukkonen.

Föhn-tuuli lämmittää

Muutos ei ole aivan niin suuri kuin vielä eilen ennakoitiin.

– Föhn-tuuli vaikuttaa jonkin verran, mutta muutos ei ole niin selkeä kuin vielä eilen näytti. Meille pääsee Atlantilta lauhaa ilmaa, kun nyt on vallinnut arktinen ilmamassa. Tuuli puhaltaa luoteesta, kertoo Kukkonen.

Lämpeneminen alkaa sunnuntaina iltapuolella Länsi-Lapista ja Länsirannikolta.

Ensi viikon aikana lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin, mutta viikonloppuna siirrytään taas pakkasen puolelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme