Mainos
Mainos

Sää lauhtuu etelässä jopa 20 astetta vuorokaudessa - lumisateet yleistyvät

Sää lauhtuu etelässä nopeasti itsenäisyyspäiväksi, viikonloppuun mennessä myös pohjoisessa. Lumisateita tulee loppuviikolla lähes koko maassa. Ajokeli huononee lauhtumisen ja lumisateiden takia.

Tänään lunta sataa lounaisrannikolla ja paikoin etelärannikolla. Ajokeli voi olla huono. Lumisateet tulevat Tukholmassa lumikaaoksen aiheuttaneen matalapaineen reunamilta.

Itsenäisyyspäiväksi tuulet puhaltavat etelään lauhempaa ilmaa.

– Sää lauhtuu maan eteläosassa jopa lähes 15-20 astetta vuorokaudessa. Kun vielä tänään mitattiin paikoin 20 asteen pakkaslukemia, voidaan etelärannikolla käydä torstaina nollassa, ennustaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Etelän sisämaassa pakkasta on itsenäisyyspäivänä noin viisi astetta. Maan keskivaiheilla lämpötila on -10 asteen tienoilla, pohjoisessa -15…-20 asteessa.

Lumisateet yleistyvät lähipäivinä. Lunta sataa loppuviikon aikana 5-10 senttimetriä suuressa osassa maata.

Viikonloppuna sää lauhtuu Lappia myöten kaakosta saapuvan matalapaineen takia. Koko maassa pysytään kuitenkin miinusasteilla.

Ajokeli voi olla paikoin huono loppuviikolla lauhtumisen ja lumisateiden takia.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää kylmenee jälleen ensi viikolla.

Sääennusteita ja sadetutkaa voi seurata MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso keskiviikosta perjantaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme