Mainos
Mainos

Sää lauhtuu – matalapaine levittää viikonlopuksi sateita koko maahan

Sää lauhtuu. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että lännestä saapuu laaja matalapaine, jossa tuulet voivat voimistua jopa myrskylukemiin ainakin Pohjanlahdella ja mahdollisesti puuskissa myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Matalapaine on tuonut mukanaan myös sateita, jotka illan ja yön aikana muuttuvat maan eteläosassa- ja länsiosassa vedeksi. Maan keski-, itä- ja pohjoisosassa sateet tulevat huomenna kuitenkin pääosin lumena. Lunta tulee 5-10 senttiä.

– Ajokeli on aamulla aika huono koko maassa maan lounaisosaa lukuunottamatta, Jokela kuvaa.

Huomenna päivällä sää poutaantuu lännessä. Lämpötilat nousevat +3-+5 asteeseen maan etelä- ja länsiosassa. Pohjoisessa pysytellään pakkasen puolella. Lauantaina sateet ovat yleisesti ottaen melko vähäisiä, yksittäisiä sateita voi tulla siellä täällä.

– Maan etelä- ja keskiosassa on huomenna luvassa suojasäätä.

Lauantai-illaksi etelästä saapuu jälleen uusi sadealue. Tuolloin sateet painottuvat maan länsiosaan, sunnuntaiksi pohjoisen ylle.

Pohjoisessa sateet tulevat lumena, maan etelä- ja keskiosassa vaihtelevasti märkänä lumena, räntänä tai vetenä.

Myös ensi viikon alussa on luvassa sadealueita Suomen ylle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme