Mainos
Mainos

Sää lauhtuu, viikonloppuna jopa plussaa

Pakkassää alkaa etenkin etelässä lauhtua pikku hiljaa, viikonloppuna voidaan mennä jopa plussan puolelle, kertoo MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

- Huomenna jatkuu samanlainen kireä pakkassää kuin tänään, mutta sitten lämpö alkaa mittarissa kohota. Loppiaisena eli torstaina Suomea lähestyy sadealue lännestä, ja pakkasta on etelässä viidestä kymmeneen astetta ja pohjoisessa kymmenestä kahteenkymmeneen astetta, sanoo Rintaniemi.

- Perjantaina etelässä pyryttää ja tuulee, ja sää lauhtuu. Viikonloppuna voi olla lämpöasteita eli suojakeliä, ennustaa Rintaniemi.

Lämpenevä keli tietää huonoa talojen putkille ja autolla ajamiselle.

- Jos putket ovat jäässä, lämmetessä jää laajenevat ja putket menevät rikki. Lisäksi ajokeli muuttuu viikonloppua kohden huonoksi, sanoo Rintaniemi.

Sen sijaan lumiukkojen ystäville on etelässä luvassa hyvät ajat.

- Olemassa oleva lumi muuttuu nuoskaksi eli lumiukkoja on helppo tehdä.

Etelässä voi edelleenkin harrastaa talviurheilulajeja, vaikka hieman nihkeää se voi mahdollisessa räntäsateessa olla.

- Pohjoisessa pakkanen hellittää myös, mutta siellä talvinen sää jatkuu ja lumisateet ovat heikompia, summaa Rintaniemi ennusteensa tästä päivästä lauantaihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme