Mainos
Mainos

Sää muuttumassa poikkeuksellisen lämpimäksi

Vielä tänään Suomeen leviää hajanainen sadealue lännestä, mutta jo huomenna syksyinen keli muuttuu lähes kesäiseksi.

Tänään sateet saapuvat aamulla Pohjanmaalle, illalla paikallisia sateita tulee vielä maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa sateet jäävät vähäisiksi.

Päivän ylin lämpötila on 10 ja 15 asteen välillä, pohjoisessa jäädään hieman alle 10 asteen.

Huomenna maan etelä- ja keskiosaan virtaa kuitenkin aiempaa lämpimämpää ilmaa. Monin paikoin on poutaa, ja päivän ylin lämpötila kohoaa lounaan aurinkoisilla alueilla jopa 20 asteeseen. Muuten maan etelä- ja keskiosassa on 14-17 astetta.

– Sentään helteitä ei ole odotettavissa, mutta lämmintä kyllä. Historialliseksikaan en nyt menisi lämpötiloja sanomaan, mutta poikkeukselliseksi sitä voisi jo sanoa, meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

– Tänään mitataan esimerkiksi Tukholman seudulla yli 20 asteen lämpötiloja. Tänään tämän säärintaman sateet tulevat meille eturintamassa, huomenna sitten saapuu lämpö lyhyeksi hetkeksi, tosin aika rajatulle alueelle, etelä- ja keskiosiin sekä lounaaseen.

Rintaniemi kehottaa siis kaivamaan vielä kesäisempiä vaatteita hetkeksi esille, mutta tämän jälkeen ne voi pakata jo varastoon odottamaan ensi kesää.

– Nyt yhdistyy juuri sopivasti meille virtaava lämmin ilma ja auringonpaiste. Se nostaa lämpötilan, mutta tämän jälkeen en menisi näin lämmintä enää lupailemaan.

Sen sijaan Pohjois-Lappiin leviää huomenna pohjoisesta viileämpää ilmaa. Idässä ja Pohjois-Lapissa sataa myös ajoittain vähän vettä. Lapissa jäädään lämpötiloissa 10 asteen tuntumaan.

Lämmintä viikonloppua Liisa Rintaniemi ei lupaile eteläänkään.

– Lauantaina Helsingissäkin on jo viitisen astetta viileämpää. Myös pohjoiseen on tulossa lisää kylmää ilmaa - tuntureilla voi pian sadella jo luntakin.

(MTV3 - Foreca)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme