Mainos
Mainos

Sää suosii hiihtolomalaisia

Etelä-Suomen hiihtolomaisille ennustetaan hyvää säätä. Ilmatieteen laitos lupasi perjantain arviossaan alkuviikolle aurinkoa ja lunta koko viikoksi aivan lounaisrannikkoa myöten.

Viikon puolivälin tienoilla pilvisyys lisääntyy ja lumisateen riski kasvaa. Loppuviikolla on todennäköisesti melko pilvistä, mutta enimmäkseen poutaista.

Runsaiten lunta on Keski- ja Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla, noin 60-80 senttiä. Muualla maassa lunta on kymmenestä sentistä puoleen metriin.

Pakkanen on päivisin koko viikon maan etelä- ja keskiosassa heikkoa. Pohjoisessa mittari nousee päivisin 10 ja 20 asteen välille.

Eteläisessä Suomessa rannikkoalueiden uloimmille vesille jäätä on muodostunut vasta viime päivinä. Jäälle satava lumi toimii hyvänä eristeenä ja hidastaa jään paksuuskasvua. Lumi myös kätkee jään pinnan ja vaikeuttaa heikkojen kohtien havaitsemista.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että jäällä liikkuminen on edelleen monin paikoin vaarallista. Jos jäälle lähtee, mukaan on otettava jäänaskalit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme