Mainos
Mainos

Saadaanko MM-pokaali kuntoon? - katso korjausvideo

Suomen jääkiekkoilijoiden kultajuhlinnassa pahasti ruhjoutunut pokaali on tällä hetkellä korjattavana. Pokaali on juuri nyt kolmessa osassa, mutta se pitää saada vielä pienemmäksi, että korjaaminen onnistuu.

Tällä hetkellä "Kundin" kohtalo on kultaseppä-kaivertaja Pertti Malisen käsissä. Hän odottaa korjausohjeita Espanjasta, pokaalin kotimaasta.

Pokaalin kiinnikeruuvit ovat katkenneet. Malinen ihmettelee, miksi pokaali on rakennettu vain neljän ruuvin varaan.

– Odotamme valmistajan ohjeita, miten pokaali korjataan. Meidän täytyy saada pokaalin jalkaosa auki, eikä sitä saada ilman ohjeita, Malinen sanoo.

– Vielä en uskalla sanoa juuta, en jaata, saadaanko pokaali korjattua, vai pitääkö se jopa lähettää Espanjaan.

Pokaali on rakennettu liian heppoisesti

Malisen mukaan sekä valmistajalla että juhlijoilla on osansa pokaalin rikkoutumisessa. Hän on ihmeissään, miten pokaali on rakennettu niin heppoisesti ohuiden ruuvien varaan.

– Ihmettelen, että miten se oli kasassa vielä Kauppatorille asti. Se olisi pitänyt rakentaa paljon tukevammin, Malinen sanoo.

Hän toteaa, että pelaajien retuuttava käyttötapa hajottaa pokaalia. Mutta samaan hengenvetoon hän muistuttaa, että he eivät voi tietää miten heppoinen malja on.

Jos Malinen pääsee korjaamaan maljaa, hän joutuu poraamaan katkenneet ruuvit pois jalustasta. Siten reiät kasvavat hieman ja paikalle laitetaan vahvemmat ruuvit.

– Hirveästi isompia siihen ei voi laittaa, mutta vähän vahvennusta onneksi saadaan.

Isomman remontin lisäksi Malinen muotoilee myös lommot pokaalin kuppiosasta suoriksi.

45 minuuttia seuraa tänään Kundin koko matkan Bratislavan jäältä aina kaikkien kolhujen kautta uuteen kuosiinsa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme